انواع امولسیون های قیری تندشکن ناپایدار در راهداری و راهسازی

 

انواع امولسیون های قیری تندشکن ناپایدار در راهداری و راهسازی : امولسیون های قیری تندشکن (ناپایدار) (Cationic Rapid Setting-CRS) امولسیون های قیری ناپایدار روی سطح مصالح بسیار سریع شکسته می شوند و یک لایه بسیار نازک قیر را به جای می گذارند. مصرف عمده آنها در آب بندی با مصالح سنگی، آب بندی با ماسه، آسفالت های سطحی و ماکادام نفوذی می باشد. امولسیون های قیری تندشکن برای آنکه در سطح راه جاری نشوند، از کند روانی بالایی برخوردار می باشند. استفاده از قیر به صورت امولسیون برای احداث جاده ها در سال 1906 آغاز شد.در ابتدای کار از امولسیفایرهای آنیونی استفاده می شد. سپس استفاده از امولسیفایرهای کاتیونی مورد توجه قرار گرفت.ساخت پوشش های حفاظتی حاصل از مخلوط قیر با الیاف مختلف، از کاربردهای دیگر امولسیون قیر است.در این موارد بیشتر امولسیفایرهای آنیونی استفاده می شود و مقدار امولسیفایر مورد مصرف در این زمینه خیلی کمتر از مقدار مورد مصرف در جاده سازی است.

انواع امولسیون های قیری تندشکن ناپایدار در راهداری و راهسازی

امولسیون های قیری یا قیرابه‌ ها سامانه‌های دوفازی هستند كه از قیر، آب و یك یا چند ماده افزودنی جهت تشكیل و پایدارسازی و اصلاح خواص قیرابه تشكیل شده اند. امولسیون مخلوطی از دو مایع غیر امتزاج است که یکی از این مایعات به صورت ذرات ریز در مایع دیگر معلق است. مایع معلق شده (فاز داخلی یا فاز غیر پیوسته) مایعی است که به صورت ذرات بسیار ریز در داخل مایع دیگر به عنوان فاز خارجی (پیوسته)‌ شناور شده است. امولسیون‌ها به لحاظ نوع فاز معلق به دو دسته آب در روغن و روغن در آب تقسیم می‌شوند. در امولسیون‌ها به روش‌های مختلف می‌توان مشخص نمود که کدام فاز پیوسته و کدام فاز غیر پیوسته است‌. به عنوان مثال در امولسیون روغن در آب، روغن فاز غیر پیوسته و آب فاز پیوسته است.‌ بالعکس در امولسیون آب در روغن، آب، فاز غیر پیوسته و روغن فاز پیوسته را تشکیل می‌دهد. جهت اطلاع از فروش محصول با شماره 09121754110 تماس حاصل نمایید.

انواع قیرهای امولسیونی انواع قیرهای امولسیونی, قیر امولسیونی تند شکن

بر اساس استانداردهای بین المللی برحسب چگونگی خشک شدن، امولسیونهای قیر به سه گروه تقسیم می شوند :

  • خیلی زود سفت می شوند.Rapid Setting(RS)
  • زمان سفت شدن متوسط است.Medium Setting(MS)
  • خیلی آهسته سفت می شود .Slow Setting-( SS)

مزیت قیر امولسیون نسبت به قیرهای محلول عبارتند از :

  1. عدم نياز به فرآيند گرمادهی هنگام استفاده
  2. عدم نياز به حلالهای نفتی
  3. عدم آتشگيری هنگام نگهداری و حمل و اجرا
  4. عدم آلودگی محيط زيست
  5. امکان کاربرد در شرايط مرطوب
  6. کاربردهای گسترده در راهسازی و راهداری.

جهت تعادل دو فاز داخلی و خارجی در امولسیون یا به عبارت دیگر برای ساخت امولسیون و حفظ ثبات این دو فاز به صورت معلق‌، موادی به مخلوط دو مایع افزوده می‌شود. که امولسوین ساز نامیده می‌شود. در یعضی موارد لازم است که پایداری امولسوین را افزایش داد‌، به این منظور ماده دیگری به نام پایدار کننده به امولسیون اضافه می‌شود.

نظرات